Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Zöldséges bableves

Zöldséges bableves recept

Hozzávalók:
-    2-3 bögre bab (tarkabab, vagy gyöngybab)
-    2 szál sárgarépa
-    2 szál petrezselyem
-    tojásnyi zeller
-    1 kisebb vöröshagyma
-    1 gerezd fokhagyma
-    1 mokkáskanál pirospaprika
-    1 zöldpaprika
-    1 evőkanál zsír
-    1 csokor petrezselyemzöld
-     só
-    levesbetétnek reszelt tészta vagy csipetke

Elkészítése:

Az előző este beáztatott babot feltesszük főni a fűszerekkel, annyi vízzel, hogy kétujjnyira ellepje. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk az időközben zsíron megpirított zöldségeket, amelyeket pirospaprikával színesítünk. Készre főzés előtt 5 perccel beletesszük a reszelt tésztát vagy csipetkét. Ha reszelt tésztával készítjük, akkor a nagyon apróra vágott petrezselyemzöldet a tetejére hintjük, ha csipetkével, akkor fele petrezselyemzöldet a csipetkébe keverjük, és felét hintjük a levesre.

Jó étvágyat!

Forrás: Gaál Zsuzsanna: Az őrségi konyha kincsei

Tartalomhoz tartozó címkék: hír