Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Rendben
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Rólunk

Üzletünk magyar kézműves termékeket forgalmazásával foglalkozik. Célunk, hogy napjaink rohanó, modern világában elérhetővé tegyük azokat az aprólékosan, mesterien megmunkált kézműves termékeket, amelyek alakjukban, működésükben is tükrözik a tradicionális portékákat.

Az Őrségben, mint a kézművesek központjában, ősi hagyományként él a fazekas termékek készítése. A gerencsérek a ma is hagyományos őrségi fazekas népművészeti és használati tárgyakat napjaink igényeihez igazodva kínálják melyek közt a poharaktól, kancsóktól, korsóktól kezdve a tálak, tárolók és dísztárgyak is megtalálhatók.

Miért is jók az általunk kínált fazekas termékek? Mert használati edényeink és dísztárgyaink mind egyedi, kézzel készített termékek. Gondoljunk csak bele, egy hosszasan elkészített finom étel egy páratlan étkészletben tálalva nemcsak ízével, hanem látványával is magával ragadja az asztal körül ülőket!

A hagyományos korongozott fazekas termékek mellett választékunkban fellelhetők még illóolaj párologtatók, mécsestartók, porcelántárgyak illetve fafaragások is.

A fafaragás az egyik legősibb önkifejező tevékenység. A magyarság és a székelység lelkéhez különösen közel áll. Zsolnay Mihály által készített fafaragások hagyományos módon, természetes anyagokból, kézi technikával készített szintén egyedi használati tárgyak.

Kínálatunkban megtalálhatók még a konyhai, háztartási és díszporcelánok is, melyek a különleges formának és jellegzetes díszítésnek köszönhetően nagyon jól ismertek. Az egyedi (manufakturális) kivitelezés illetve a magas színvonal biztosítja kifogástalan minőséget.

Névnapok

Ma 2019. május 21., Konstantin napja van.

Holnap Júlia, Rita napja lesz.

Támogatónk


Támogatónk az őrségi Múltidéző Porta Vendégház!

Instagram

 

  Agyagedények