Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Tavaszi fáradságra fogyasszon céklát!

A céklát már időszámításunk előtt is termesztették. Erős színének köszönhetően festékanyagként is használták, de jótékony hatásai miatt érdemes beépíteni az étkezéseinkbe. 
Néhány pozitív tulajdonsága:
Magas vastartalma elősegíti a vörösvértestek képzését szervezetünkben. Tele van antioxidánssal. Lúgosító hatású, serkenti a sejtképződést, gátolja a rákos sejtek szaporodását. A tavaszi méregtelenítéshez is ajánlott májtisztító hatása miatt. 


Ajánlunk egy receptet hozzá:

Céklakrémleves

Hozzávalók:

  • 2-3 fej cékla  
  • 1 sárgarépa
  • 1 alma
  • 2 dl tejszín
  • fél citrom leve
  • bors
  • kömény
  • kevés tejföl

Elkészítése:
A kockára vágott céklát, almát és a répát tegyük bele egy főzőedénybe, sózzuk, borsozzuk, és kevés köménnyel megszórjuk. Öntsük fel vízzel, és főzzük meg, míg a cékla puha nem lesz. Ha kész, öntsük fel tejszínnel és a citrom levével (kevés tejfölt is tehetünk bele), majd turmixoljuk össze az egyveleget. Tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá! 

A leveshez ajánljuk a főzőedényeinket, tálalóinkat:

Tartalomhoz tartozó címkék: hír