Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Őrségi hajdinás vargányaleves agyag tálaló edényben

2018. 05. 23. 00:00:00

Őrségi hajdinás vargányaleves

Hozzávalók:

  • 1 bögre hajdina
  • 1 marék szárított vargánya
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. zsír
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • zeller levél
  • kávéskanál pirospaprika
  • egész bors (pár szem)
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 zöldpaprika
  • babérlevél
  • tárkony

Elkészítése: 
Összedaraboljuk a zöldségeket, és a hagymát, majd megpirítjuk a zsírban. Utána rátesszük a zellert, a pirospaprikát, a borsot, az összezúzott fokhagymát, a leöblített szárított vargányát és a babérlevelet, majd kb. másfél liter vizet adunk hozzá, majd beletesszük egy agyag főzőedénybe. Nagyjából negyed óráig főzzük. Hozzáadjuk a hajdinát. Újra főzzük durván fél órát, majd mikor már majdnem kész, és megpuhult a hajdina, beletesszük a levesbe a tárkonyt és az összedarabolt petrezselyem zöldet. Ezeket csak 1-2 percig főzzük. Majd tálaljuk egy szép tálalóedénybe.

Jó étvágyat!

Agyag tálaló edények közül az alábbi linkre kattintva böngészhet:

http://www.agyagedenyek.hu/hasznalati-targyak-80/talaloedenyek-90

Tartalomhoz tartozó címkék: hír