Sokan nem is tudják, mennyire pompás találmány a vizes vajtartó.
Mivel a vaj hosszú távon megavasodhat, ezért szoktuk hűtőbe tenni. Ennek viszont az a hátránya, hogy használat előtt legalább fél órával ki kell venni a vajat a hűtőből, hogy megolvadjon kicsit, és tudjuk kenni.
De nem kell többé birkózni a kemény vajjal, vagy várni az ideális puhaságra, mert a vizes vajtartóval nem szükséges a hűtőben tárolni a vajat! Ugyanis a vízbe fordított vaj nem érintkezik levegővel, így nem indul el az avasodás folyamata.
Használata: A felső részébe kenjük bele a szobahőmérsékletű vajat. Az alsó részét töltsük meg vízzel, majd a tetejét a vajjal együtt fordítsuk bele a vízbe. Saját tapasztalat alapján állíthatjuk, hogy nem fog kicsúszni belőle a vaj, és nem fog elindulni az avasodás folyamata. Egy hónapig biztos nem, azon túl elfogyott a teszt vajunk.
Reméljük, felkeltettük az érdeklődésüket a vizes vajtartó iránt. A nagy vajfogyasztóknak érdemes egyet beszerezni otthonra!