Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Szilvalekvárfőzés másképp

Itt a szilvabefőzés ideje, kalandra fel! Tudunk ajánlani egy jó receptet a szilvabefőzéshez, miután beszereztük a piacról a finom, érett szilvát, vagy éppen leszüreteltük otthon a fáról. 
A recept különlegessége, hogy a sütőben főzzük ki a lekvárt, nem a főzőlapon. A recept nem új keletű, már nagyanyáink is főztek be szilvát ezzel a módszerrel.

Tehát kell hozzá jó sok szilva, és ha nagyon édesszájúak vagyunk, ízesíthetjük cukorral vagy édesítőszerrel, de önmagában is elég ízes lesz a lekvárunk. Felturbózhatjuk még vaníliával, fahéjjal, citromlével is ízlés szerint.

A szilvát kimagozzuk, és kettévágva betesszük a főzőedénybe, majd hozzáadjuk az ízesítésre szánt alapanyagot is és berakjuk a sütőbe. Alacsony hőfokon több óráig főzzük-sütjük, míg be nem sűrűsödik.

Az alábbi főzőedényeket ajánljuk a lekvár elkészítéséhez:

Főzőedények

Tartalomhoz tartozó címkék: hír