Ha egyedi, ízletes vacsorát szeretne készíteni, ajánljuk a csirkemell pástétom elkészítését. Egyszerűen összeállítható, pompás finomság az esti étkezéshez. Webáruházunkban 3 színben is kapható hozzá hőálló pástétomsütő edény, mely kívül-belül mázas, így könnyen tisztítható.
Csirkemell pástétom recept
Hozzávalók:
- fél kg darált csirkemell
- 1 kicsi vöröshagyma
- egy marék apróra vágott császár szalonna
- 1 tojás
- 1 ek mustár
- kevés olaj
- fél bögre zsemlemorzsa
- pár szál petrezselyem zöldje, apróra vágva
- vaj vagy zsír az edény kikenéséhez
- só
- bors
Elkészítése:
Az apróra vágott császárszalonnát és a hagymát az olajban megdinszteljük.
Egy külön tálban összekeverjük a többi hozzávalót: a darált csirkemellet, a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyem zöldjét, a mustárt. Majd hozzáadjuk a pirított hagymás szalonnát, és jól elkeverjük. Tetszőlegesen borsozzuk, és sózzuk.
A pástétomsütőt kivajazzuk, majd beletesszük az egyveleget. Előmelegített sütőben megsütjük. Miután kihűlt, pirítóssal fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!