Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Nincs farsang fánk nélkül!

A farsangi időszak vízkereszttől húshagyókeddig tart, amikor is a telet búcsúztatjuk mulatságokkal, bálokkal és természetesen nagy lakomákkal. 
Hazánk egyik legjellegzetesebb télbúcsúztató ünnepsége a Mohácsi busójárás, mely alkalmával az emberek busó jelmezekbe öltözve partra szállnak, felvonulnak, és vízre bocsájtják a telet búcsúztató koporsót. 

Egy igazi farsangi lakomáról nem maradhat el a fánk. Meg is osztjuk látogatóinkkal a könnyen elkészíthető csörögefánk, vagy más néven herőce receptjét:

Csörögefánk recept:

Hozzávalók:
-    30 dkg liszt
-    fél zacskó sütőpor
-    1 kis pohár tejföl
-    3 tojás sárgája
-    1 teáskanál cukor
-    5 dkg vaj vagy margarin
-    1 csipet só
-    porcukor és/vagy lekvár az ízesítéshez

Elkészítése:
Összekeverjük a lisztet, sütőport, a tejfölt, a tojássárgáját a cukorral, a csipet sóval és a margarinnal. Vékonyra nyújtjuk a tésztát, hogy 3-5 mm vastagságú legyen. Vághatjuk rombuszformára, mely közepébe vágunk egy bemetszést, és áthúzhatjuk rajta a tészta egyik sarkát, ez a klasszikus csörögefánk forma.
Forró olajban aranybarnára sütjük. 
Porcukrozva, lekvárral fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Tálaláshoz ajánljuk tálalóedényeinket:

Tartalomhoz tartozó címkék: hír