Bár leginkább karácsonykor szoktunk gyümölcskenyeret vagy püspökkenyeret sütni, nyugodtan leporolhatjuk a receptet bármely évszakban. Baráti borozgatás mellé például kifejezetten ajánljuk, hogy ne éhgyomorra iszogassunk…
A gyümölcskenyér vagy püspökkenyér eredete a középkori Németország előtti időkhöz köthető. A böjti időszakban sütötték ezt a süteményt.
Annyi különbség van a gyümölcskenyér és a püspökkenyér között, hogy a püspökkenyér hófehér porcukorral van borítva. Ez szimbolizálja a pólyába bújtatott Jézust.
A tömör kelesztett tésztából készült finomság diófélét, aszalt, kandírozott gyümölcsöket, müzlit, de még marcipánt is tartalmazhat.
Érkeztek hozzánk recepttel ellátott, többféle mintájú gyümölcskenyérsütő tálak, melyeket tudjuk ajánlani, ha kedvet kaptak a gyümölcskenyér sütéséhez.