Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

​Evett már ízes gibanicát?

2015. 11. 11. 11:23:00

Ízes gibanica agyag sütőtálbanHozzávalók: 

  • 5 kész réteslap
  • 50 dkg alma
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg dióbél (darálva)
  • 10 dkg mák (darávla)
  • 20 dkg cukor
  • fahéj
  • vaníliás cukor
  • 3 dl tejföl
  • citromhéj reszelve
  • 2 tojás sárgája

A töltelék elkészítése:

A meghámozzuk az almát, majd lereszeljük. Cukorral félig megdinszteljük, ízesítésként hozzáadunk fahéjat és citromreszeléket. A túrót összetörjük villa segítségével, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojássárgáját, a cukrot és a mazsolát. A diót ledaráljuk, majd cukrozzuk, és tejfölt locsolunk rá. A mákot is ledaráljuk. Ezt utána a korábbiakhoz hasonlóan megcukrozzuk, vaníliás cukorral is ízesíthetjük, és végezetül tejfölt locsolunk rá.
A kerámia sütőtálat kivajazzuk, és beletesszük a tésztarétegeket. Ezek közé tölteléket teszünk. Ez a sorrend ajánlott: dió, alma, túró, mák, túró, alma, dió. A rétegeket megvajazzuk olvasztott vajjal, majd meglocsoljuk tejföllel, cukorral megszórhatjuk, ki milyen édesen szereti. Ha kész vagyunk, forró sütőben tesszük, és megsütjük.

Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír