Hozzávalók:
- 5 kész réteslap
- 50 dkg alma
- 50 dkg túró
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg dióbél (darálva)
- 10 dkg mák (darávla)
- 20 dkg cukor
- fahéj
- vaníliás cukor
- 3 dl tejföl
- citromhéj reszelve
- 2 tojás sárgája
A töltelék elkészítése:
A meghámozzuk az almát, majd lereszeljük. Cukorral félig megdinszteljük, ízesítésként hozzáadunk fahéjat és citromreszeléket. A túrót összetörjük villa segítségével, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojássárgáját, a cukrot és a mazsolát. A diót ledaráljuk, majd cukrozzuk, és tejfölt locsolunk rá. A mákot is ledaráljuk. Ezt utána a korábbiakhoz hasonlóan megcukrozzuk, vaníliás cukorral is ízesíthetjük, és végezetül tejfölt locsolunk rá.
A kerámia sütőtálat kivajazzuk, és beletesszük a tésztarétegeket. Ezek közé tölteléket teszünk. Ez a sorrend ajánlott: dió, alma, túró, mák, túró, alma, dió. A rétegeket megvajazzuk olvasztott vajjal, majd meglocsoljuk tejföllel, cukorral megszórhatjuk, ki milyen édesen szereti. Ha kész vagyunk, forró sütőben tesszük, és megsütjük.
Jó étvágyat!