A sütőtök igen közkedvelt eleség hazánkban. Ajánlunk egy pompás receptet hozzá:
Hozzávalók:
- fél evőkanál porcukor
- negyed kg kristálycukor
- negyed kg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 db tojás
- fél teáskanál só
- fél teáskanál szerecsendió
- fél teáskanál fahéj
- ¾ kg sütőtök
- 8 dl tejszín
Előkészületként a sütőtököt felkockázzuk, és puhára sütjük.
Tészta:
A vajat, a porcukrot és a lisztet összekeverjük. Egy kivajazott tepsibe tesszük. Fontos, hogy egyenletes legyen a felülete. Le is nyomkodhatjuk. Előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük.
Krém:
Egy nagy tálban összekeverjük a tojásokat, a szerecsendiót, fahéjat, sót, cukrot, a tököt és a tejszínt.
A masszát rátesszük a kihűlt sült tésztára, és az egészet betesszük a sütőbe, és kb. egy óráig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!