Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Savanyító edény

23.990 Ft

Kerámia savanyító edény.

Cikkszám: 611
Elérhetőség: Jelenleg nincs raktáron

Leírás és Paraméterek

Kerámia, mázas savanyító edény.

Méretei:

  • Űrtartalom: Kb. 10 l
  • Magasság: kb. 26 cm

Ha otthon szeretnénk elkészíteni a savanyú káposztát, ezt a kerámia káposztasavanyító edényt mindenképpen ajánljuk. 
Az edény szája úgy került kialakításra, hogy a peremébe vizet vagy olajat tudunk tölteni, ami lehetővé teszi a légmentes záródást, viszont az erjedés közben keletkező gázok könnyedén tudnak távozni. Időközönként pótolni kell az elvesztett folyadékot a peremből.

Savanyú káposzta recept

Hozzávalók: 

  • kb. 8 kg káposzta
  • kb. 25 dkg só
  • fél evőkanál fekete bors
  • 10 babérlevél
  • 50 g köménymag

Ízesíthetjük még birsalmával, paprikával, hagymával is.


Elkészítése:
Szedjük le a káposzták külső leveleit. A többi részét gyaluljuk le a torzsája kivételével, arra nem lesz szükség. 
Az edényt rétegelve töltsük meg és fűszerezzük, hogy mindenhova jusson mindenből. Jól nyomkodjuk le a rétegeket. A tetejére tehetünk néhány egész káposztalevelet.
Szórhatunk a bele gyalult vöröshagymát is, mert az megakadályozza a nem kívánatos baktériumok elszaporodását. 
Miután megtöltöttük az edényt, öntsük fel vízzel az edény peremét, és lezárhatjuk.
Pár óra elteltével már meg is indul az erjedés. Utána kivihetjük hűvös száraz helyre. Kb. 2-3 hét alatt elkészül a finom házi savanyú káposzta.