Egy finom vacsora tökéletes kísérője lehet egy jól megválasztott bor a megfelelő hőmérsékleten.
Hogy kellemes hidegen maradjon a bor a vacsora végéig, ajánljuk borhűtőnket. A máz nélküli borhűtő érdekessége, hogy felülete folyamatosan párolog, közben hőt veszít, így tovább hűvös marad benne az ital.
Viszont felmerülhet a kérdés, hogy milyen bor illik az elkészített étel mellé?
Régebben élt az a „szabály”, hogy vörös hús mellé vörösbort, fehér hús mellé pedig csak fehér bort illik szervírozni. Ez manapság már nem ennyire kötött. Pl.: egy zsírosabb kacsa mellé remekül illik egy közepesen testes vörösbor, mint a merlot.
Adunk néhány tippet, hogy milyen ételekhez mely borok passzolhatnak.
Halas, illetve tenger gyümölcseivel készített ételeket jól kiegészíti egy könnyű fehérbor, mint a rizling vagy a szürkebarát. De ha inkább halászlét főzünk a halból, akkor kadarkát vagy kékfrankost töltsünk mellé.
Ha saláták, könnyű tésztaételek kerülnek az asztalra, egy könnyű fehérbor, vagy egy rozé is remek választás.
A szárnyasokhoz már inkább a gyümölcsösebb borok passzolnak: mondjuk egy fehér muskotályos, vagy esetleg egy száraz vörös bor is jól kihozza az ízeket.
A sültekhez, illetve a vadakhoz mindenképpen testes vörösborokat ajánlunk, ilyenek a kékfrankos vagy a bikavér.
Már csak ki kell választani a vacsorát.