Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Rendben
Termékek Menü

Kürtőskalács-sütés otthon

Igazi magyar ínyencség a kürtőskalács (más néven dorongfánk), mellyel leggyakrabban a vásárok forgatagában találkozhatunk. Közkedvelt finomság a magyar területeken.

A hagyományos kürtőskalácsot édes kelt tésztából sodorják, melyet utána egy henger formájú sütő formára tekernek. A külsejét megforgatják cukorban, mely a sütés hatására karamellizálódik, és egy ropogós kéreg képződik a süteményen. Még melegen tovább ízesíthető fahéjjal, dióval, kakaóporral, csak a képzelet szabhat határt! Ha kedvet kapott otthon is az elkészítéséhez, ajánljuk az agyag kürtöskalács sütőinket. 

Ezek a sütőformák középen üregesek, így könnyen áramlik benne a forró levegő, és egyenletesen sül rajta a tészta. Mérete miatt  álló formában bármilyen sütőben elkészíthetjük kedvencünket, de az alul és felül található lyukakon keresztül a grillnyársra is felrakhatjuk és így vízszintesen is süthetjük.

https://www.agyagedenyek.hu/kurtoskalacs-suto-899

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Támogatónk


Támogatónk az őrségi Múltidéző Porta Vendégház!

Top termékek
Instagram

 

  Agyagedények

 

Legújabb termékek
3.990 Ft
1.590 Ft
1.990 Ft