Manapság egyre inkább elterjedt a bel- és kültéri kemencék építtetése. Túl azon, hogy esztétikai látványt nyújt, egy szépen kidolgozott kemence még praktikus is.
A kültéri kemencében készített étel egy-egy családi vagy baráti összejövetel csúcspontja lehet. A hagyomány és a meghitt, közös étel készítés a jó idő beköszöntével egyre gyakoribb.
Számtalan étel készíthető kemencében, csak megfelelő edény kell hozzá. A mázas sütő-főző edényeink közül több méret is kapható akár leves, hús, rakott ételek, vagy egy ízes töltött káposzta elkészítéséhez.
A kemencében készült étkek legnagyobb előnye, hogy egyenletesen és folyamatosan kapja a megfelelő hőt minden oldalról. Az így sütött-főzött étel hamar elkészül, és olyan ízvilágú lesz, amit más sütési eljárással nem tudunk visszaadni.
A gasztronómiai élvezetet még esztétikai élvezettel is párosíthatjuk a csodálatos kerámia edényekkel.
Egy 6 literes káposztafőző edény barna mázas kivitelben vagy a kívül-belül mázas dupla cserép sütőtál igazi élményt nyújt a szemnek is.