Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Rendben
Termékek Menü

Hogyan készítjük a nyuklilevest?

Főzőedényben a nyulkilevesA nyuklileves, más néven tojásos vagy zsíros gombóc leves nálunk gölődin levesként volt ismert. Nagymamámnál volt néha ebédre, és imádtuk! Ha maradt a gombóc alapanyagából, nagyon ízletes olajban sült krumplis pogácsát sütött belőle Nagyszülém. Íme a nyuklileves receptje:

Hozzávalók:
-    egy nagy fej vöröshagyma
-    egy ek. zsír vagy 2-3 ek. olaj
-    1,2 l langyos víz
-    egy tojás
-    liszt
-    só
-    őrölt paprika

Zsíron vagy olajon megfuttatjuk egy nagyobb fej apróra vágott vöröshagymát. Amikor szépen megüvegesedett, őrölt pirospaprikát és sót adunk óvatosan hozzá, majd meleg vízzel fölengedjük. Miután felforrt, tojással felvert híg tésztát szaggatunk bele kanállal vagy lapos késsel. Zöldségek hozzáadásával ízletesebbé tehetjük ezt az egyszerű levest. Készíthetjük rántással is.

Jó étvágyat hozzá!

Ajánljuk hozzá a főzőedényünket!

A receptek Majthényi László: Őrségi ételreceptek c. kiadványából származnak, amely a szombathelyi B.K.L.Kiadó (honlap: www.bklkiado.hu) gondozásában jelent meg.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír