Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Rendben
Termékek Menü

Eperszezon vagy szamócaszezon?

Javában folyik az eperszezon: a piacokon, a bevásárló központokban, az útszéli árusoknál nagy táblákon láthatunk „mézédes eper” feliratokat. De vajon tényleg epret kínálnak, és nem szamócát?

Az árusok nagy része is azt mondja, annyi a különbség közöttük, hogy a szamóca kisebb, és az erdőben terem. 

Érdekességként:

Az eper fán terem, és az eperfafélék családjába tartozik. Létezik fehér és fekete eper. (Gyakran összetévesztik a szederrel.)

A szamóca a rózsafélék családjának tagja, földhöz közeli kis bokrokon terem. Megtalálhatók a kertben, és az erdőben egyaránt.

És még egy érdekesség: a botanikusok szerint a szamóca nem kifejezetten gyümölcs, mivel a termése a termőlevelek megvastagodásával jött létre a többi gyümölcstől eltérően. Biológiai értelemben a felületén lévő „magok” a termések.

Mindegy is, milyen néven szólítjuk, és milyen csoportba soroljuk. A lényeg, hogy finom ízletes, igen közkedvelt gyümölcs. Akár feldolgozás nélkül fogyasztjuk, akár levest készítünk, vagy lekvárt főzünk belőle.

Ajánljuk a gyümölcsmosó edényünket, illetve lekváros csuprainkat:

Tartalomhoz tartozó címkék: hír