Leírás és Paraméterek
Ha otthon szeretnének készíteni savanyúkáposztát, vagy bármilyen savanyúságot, ezt a kerámia káposztasavanyító edényt mindenképpen ajánljuk.
Az edényt a szája és a pereme közötti vájatba töltött víz/olaj légmentesen lezárja, viszont az erjedés közben keletkező gázok könnyedén tudnak távozni.
Méretek:
- Űrtartalom: 18 liter
- Magasság: 35 cm
Ebben az edényben - méreténél fogva - igazán érdemes pl. dobálós savanyúságot készíteni télire. Ehhez elég egyszer elkészíteni az alaplét, majd a zöldségeket folyamatosan - mikor mi érik éppen - dobáljuk bele. Pl. uborka, patisszon, különféle paprikák, zöld paradicsom, karfiol rózsáira szedve, éretlen "kisdinnye", gyöngyhagyma, sárgarépa, negyedelt káposzta, stb.