Leírás és Paraméterek
Ha otthon szeretnének készíteni savanyúkáposztát, vagy bármilyen savanyúságot, ezt a kerámia káposztasavanyító edényt mindenképpen ajánljuk.
Az edényt a szája és a pereme közötti vájatba töltött víz/olaj légmentesen lezárja. viszont az erjedés közben keletkező gázok könnyedén tudnak távozni.
Méretek:
- Űrtartalom: 18 liter
- Magasság: 35 cm
Savanyú káposzta recept
Hozzávalók:
- kb. 8 kg káposzta
- kb. 25 dkg só
- fél evőkanál fekete bors
- 10 babérlevél
- 50 g köménymag
Ízesíthetjük még birsalmával, paprikával, hagymával is.
Elkészítése:
Szedjük le a káposzták külső leveleit. A többi részét gyaluljuk le a torzsája kivételével, arra nem lesz szükség.
Az edényt rétegelve töltsük meg és fűszerezzük, hogy mindenhova jusson mindenből. Jól nyomkodjuk le a rétegeket. A tetejére tehetünk néhány egész káposztalevelet.
Szórhatunk bele gyalult vöröshagymát is, mert az megakadályozza a nem kívánatos baktériumok elszaporodását.
Miután megtöltöttük az edényt, öntsük fel vízzel, és lezárhatjuk.
Pár óra elteltével már meg is indul az erjedés. Utána kivihetjük hűvös száraz helyre. Kb. 2-3 hét alatt elkészül a finom házi savanyú káposzta.