Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Rendben
Termékek Menü

Savanyító edény, 18 l

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
28.990 Ft
Légmentesen záródó agyag edény káposzta, és zöldségek savanyításához
Cikkszám: 756
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Ha otthon szeretnének készíteni savanyúkáposztát, vagy bármilyen savanyúságot,  ezt a kerámia káposztasavanyító edényt mindenképpen ajánljuk. 
Az edényt  a szája és a pereme közötti vájatba töltött víz/olaj  légmentesen lezárja. viszont az erjedés közben keletkező gázok könnyedén tudnak távozni. 

Méretek:

  • Űrtartalom: 18 liter
  • Magasság: 35 cm

 

Savanyú káposzta recept

Hozzávalók: 

  • kb. 8 kg káposzta
  • kb. 25 dkg só
  • fél evőkanál fekete bors
  • 10 babérlevél
  • 50 g köménymag

Ízesíthetjük még birsalmával, paprikával, hagymával is.


Elkészítése:
Szedjük le a káposzták külső leveleit. A többi részét gyaluljuk le a torzsája kivételével, arra nem lesz szükség. 
Az edényt rétegelve töltsük meg és fűszerezzük, hogy mindenhova jusson mindenből. Jól nyomkodjuk le a rétegeket. A tetejére tehetünk néhány egész káposztalevelet.
Szórhatunk  bele gyalult vöröshagymát is, mert az megakadályozza a nem kívánatos baktériumok elszaporodását. 
Miután megtöltöttük az edényt, öntsük fel vízzel, és lezárhatjuk.
Pár óra elteltével már meg is indul az erjedés. Utána kivihetjük hűvös száraz helyre. Kb. 2-3 hét alatt elkészül a finom házi savanyú káposzta.

További képek

Savanyító edény, 18 l hasonló termékei

Névnapok

Ma 2018. november 14., Aliz napja van.

Holnap Albert, Lipót napja lesz.

Támogatónk


Támogatónk az őrségi Múltidéző Porta Vendégház!