Különlegességek
Az alábbiakban egy hagyatékból vásárolt készletet kínálunk, ami nem lesz folyamatosan polcainkon, az itt található termékek csak a készlet erejéig érhetőek el.
A kerámiák két szakaszban készülnek. Az első égetés 1000-1100 C hőmérsékleten történik, majd az agyagedényt friss tehéntejbe mártják, hogy megszívja magát. A második égetést ezért a „tejesítésnek" nevezzük. A friss tehéntej zsírja betömi az edény pórusait, ezért nem fogja ereszteni a vizet. Égetésnél a tej a sárgásbarnától a sötétbarnáig színezheti el az edényt – a kemence hőmérsékletének, az edény égetési idejének függvényében. A tejesítés elsődleges szerepe a pórusok betömése, másodlagos szerepe a szín.
Cikkszám: 5001
Rendkívül aprólékosan díszített fedeles edényke.
Raktáron
4.990 Ft
|