Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Ízletes Cseresznyés Rétes recept

Ízletes Cseresznyés Rétes recept

HOZZÁVALÓK

Hozzávalók 2 kisebb rúdhoz
(12 szelethez):
 fél kg cseresznye
 8 dkg dió
 8+2 dkg porcukor
 1 kávéskanál őrölt fahéj
 12 dkg margarin
 2x4 kész réteslap (2 csomag)
 4 evőkanál zsemlemorzsa

 

A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve szárazra törölgetjük, kimagozzuk. A diót durvára vágjuk, 8 dkg porcukrot összekeverünk a fahéjjal. Vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű tepsit, a többit felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat).

Patyolat tiszta konyharuhára fektetünk 4 réteslapot, laponként kihajtogatva megpötyögtetjük-kenjük olvasztott vajjal/margarinnal, és megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával.

A széleken 3-3 cm-t üresen hagyva a réteslap felénk eső harmadára terítjük a cseresznye felét, meghintjük a fahéjas porcukor és a dió felével.

A konyharuha segítségével előbb felhajtjuk a töltelékre merőleges tésztaszéleket, majd hosszanti irányban, nem túl szorosan feltekerjük. Hajtott élével lefelé, óvatosan a tepsibe fektetjük, és azonnal megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal.

A maradék hozzávalók felhasználásával megtöltjük a maradék 4 réteslapot is, és a forró sütőben enyhe pirulásig sütjük (kb. 20 perc).

 A tepsiben hagyjuk langymelegre hűlni, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, megszórjuk a maradék 2 dkg porcukorral, és tálra rendezzük. Igazán csak frissen jó és mutatós, mert hamar megereszkedik a tésztája.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír