Az oldalunk használhatóságának érdekében sütiket (cookie) használ, amelyek leírását az adatvédelmi tájékoztatónkban találja.

Rendben
Termékek Menü

Agyag savanyító edény

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
15.990 Ft

Kívül-belül mázas agyag savanyító edény. Akár különféle zöldségekből készült házi savanyúság, akár savanyú káposzta készítéséhez ajánljuk. 

Űrtartalom: 7-8 l
Magasság tető nélkül: kb. 21 cm, tetővel: kb. 27 cm

Cikkszám: 867
Elérhetőség: Jelenleg nincs raktáron

Leírás és Paraméterek

Tartósítószer, és különféle adalék anyagok nélkül készíthetünk otthon savanyú káposztát, illetve ízlésünknek megfelelő savanyúságot. 

Savanyú káposzta recept

Hozzávalók: 

  • kb. 8 kg káposzta
  • kb. 25 dkg só
  • fél evőkanál fekete bors
  • 10 babérlevél
  • 50 g köménymag

Ízesíthetjük még birsalmával, paprikával, hagymával is.


Elkészítése:
Szedjük le a káposzták külső leveleit. A többi részét gyaluljuk le a torzsája kivételével, arra nem lesz szükség. 
Az edényt rétegelve töltsük meg és fűszerezzük, hogy mindenhova jusson mindenből. Jól nyomkodjuk le a rétegeket. A tetejére tehetünk néhány egész káposztalevelet.
Szórhatunk a bele gyalult vöröshagymát is, mert az megakadályozza a nem kívánatos baktériumok elszaporodását. 
Miután megtöltöttük az edényt, öntsük fel vízzel (vagy esetleg olajjal) az edény pereménél lévő vájatot, és tegyük rá a fedelet. 
Pár óra elteltével már meg is indul az erjedés. Utána tegyük hűvös, száraz helyre. Kb. 2-3 hét alatt elkészül a finom házi savanyú káposzta.

További képek

Agyag savanyító edény hasonló termékei